Opinie o Nas
Wusthof Blok noży z 5 elementami - Silverpoint W-9829
Wusthof Blok noży z 5 elementami - Silverpoint W-9829

Wusthof Blok noży z 5 elementami - Silverpoint W-9829

541,00 zł Brutto
Kalulator rat:
Logo Alior Bank 36 rat x ~19 zł
Logo Mbank

     

Kod produktu W-9829
Przeznaczenie bloki i zestawy
Linia Silverpoint
Marka Wusthof
Wyprodukowano w Niemcy

Ilość

 

Polityka prywatności

 

Warunki dostawy

 

Warunki zwrotów

Drewniany blok do postawienia na blacie z zestawem 4 noży linii SILVERPOINT. W skład zestawu wchodzą: nóż do warzyw, nóż krótki, nóż do chleba oraz nóż szefa. Zestaw uzupełnia stalka do ostrzenia.

O linii SILVERPOINT

WÜSTHOF w swojej ofercie nie zapomniał również o początkujących szefach kuchni, którzy niekoniecznie chcą inwestować w droższe, kute noże.

SILVERPOINT to seria noży gwarantujących optymalną ostrość, dzięki której cięcie, szatkowanie i sprawianie każdego rodzaju produktów będzie lekką i przyjemną czynnością. Ostrza zostały wykonane ze stali nierdzewnej ciętej laserowo. Syntetyczna, poliueratonowa rękojeść zdobiona charakterystycznym stalowym logiem WÜSTHOF, łączona bez spoinowo jest higieniczna i dobrze zbalansowana.

Konstrukcja noży będąca owocem zbieranego od blisko 200 lat doświadczenia przez specjalistów firmy WÜSTHOF czyni pracę nożami SILVERPOINT łatwą i nie wymagającą niepotrzebnego wysiłku.

Cechy produktu

  • ostrze wykonane ze stali nierdzewnej wycinanej laserowo
  • poliuretanowa rękojeść komfortowo wyprofilowana
  • Wyprodukowane w Niemczech / Solingen.
  • Noże można myć w zmywarce, rekomendowane jest jednak mycie ręczne.

Jak dbać o noże WÜSTHOF

Noże WÜSTHOF są synonimem najwyższej jakości i jako takie mają służyć użytkownikom przez jak najdłuższy czas zachowując swoje właściwości.

W związku z tym pamiętajmy aby umyć je bezpośrednio po użyciu w ciepłej wodzie używając łagodnych środków myjących a następnie ostrożnie osuszyć.

Technologicznie prawie wszystkie noże WÜSTHOF nadają się do mycia w zmywarce ( z wyjątkiem noży o drewnianych rękojeściach linii IKON ). Rekomendujemy jednak mycie ręczne, ponieważ podczas mycia w zmywarce noże narażone są na pewne czynniki, mogące mieć wpływ na ich żywotność. Podczas cykli pracy zmywarki może nastąpić wzajemne obijanie się ostrzy, resztki jedzenia takie jak przyprawy, soki czy sosy mogą mieć niekorzystny wpływ na stal. Również nieodpowiednie detergenty mogą wywoływać korodowanie elementów.


W-9829
insta

@madison_home_interiors